Gispen 3-Zitsbank/Slaapbank model 1720 van A.R. Cordemeyer/Ontwerpbureau N.V. Gispen

Uniek Neerlands design Gispen 3-zitsbank/slaapbank Model 1720 van A.R. Cordemeyer/Ontwerpbureau N.V. Gispen

Ontwerper: A.R. Cordemeyer-Ontwerpbureau N.V. Gispen
Model:
 1720
Fabrikant: 
N.V. Gispen
Jaar: 
1950-1960
Aantal: 1
Bekleding: Grof Geweven Stof Robijnrood RAL Kleur 3003
Materiaal: Matchroom Buisframe-Matzwart Stalen Zitting en Rugleuning
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Gerestaureerd

De ontwerper:
André Cordemeyer (1924-1998) werd geboren te Bussum. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de HTS te Amsterdam.
Hij begon zijn carrière als tekenaarconstructeur. In 1952 nam beddenfabrikant Auping hem aan als bedrijfstechnicus.
In 1954 nam hij ontslag bij Auping om als freelance industrieel ontwerper aan het werk te gaan. In datzelfde jaar werd hij lid van de Kring Industriële Ontwerpers (KIO) te Den Haag. Daar heeft hij lange tijd een bestuursfunctie gehad. Hij deed daar veel belangrijke contacten op, waaronder Wim Rietveld. Cordemeyer woonde in Apeldoorn in een huis ontworpen door Gerrit Rietveld. De aanbouw heeft Cordemeyer zelf ontworpen, rekening houdend met de rest van het ontwerp. Daarna heeft Cordemeyer nog andere woonhuizen in Apeldoorn en Veendam ontworpen. n 1956 werd A.R. Cordemeyer naast Wim Rietveld als ontwerper aangesteld. Na het vertrek van Rietveld in 1957 bestond het ontwerpteam uit Van Osselen, L.J. Holle­man en André Cordemey­er.
Cordemeyer ontwierp in de periode 1956-1976 vele meubelen voor de firma Gispen, waaronder kantoormeubelprogramma AZ, maar ook meubelen voor het wooninterieur.

Als industrieel ontwerper zocht Cordemeyer naar nieuwe aanpassingen in productieprocessen, maakte hij gebruik van nieuwe materialen zoals polyester en was hij voortdurend bezig met het verbeteren van bestaande ontwerpen.

De bank:
3-Zitsbank/slaapbank model 1720 is een ontwerp van Nederlandse bodem en kwam van de tekentafel afrollen van André Cordemeyer i.s.m. Ontwerpbureau N.V. Gispen. De Bank heeft een matzwarte stalplaten zitting en rugleuning. Zitgedeelte en frame vormen twee gescheiden onderdelen. De matchromen buisframe poten zijn een separaat stel en d.m.v. bouten bevestigd aan zowel de zitting als de rugleuning. Wij hebben de zitting en rugleuning opnieuw gestoffeerd met een grof geweven robijnrode stof. De achterzijde van de rugleuning hebben wij in de oorspronkelijke staat gelaten (zoals de bank uit Gispen fabriek kwam), zodat u het matzwarte plaatstaal kunt zien.
Door onze inspanningen is de bank weer als nieuw.
Er is ook een Model 1721 op de markt, deze heeft zwarte poten.

Zitdiepte:  55 cm
Zitbreedte: 160 cm
Zithoogte: 42 cm
Totale Hoogte: 76 cm

Conditie: Doordat de bank/slaapbank opnieuw gestoffeerd is, verkeerd de bank/slaapbank in nieuwstaat.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw