Harvink Lounge bank model The mission zwart leder

Real Dutch Harvink design lounge bank uit the Eighties

Ontwerper: Harry Vink ?
Type: The Mission
Fabrikant: Harvink Ijsselstein Nederland
Jaar: ’80

Het bedrijf:
De historie van Harvink begint in 1947. In dat jaar startte Hermanus Vink zijn meubelfabriek ‘M. Vink & Zn’, in IJsselstein.  In 1985 introduceerden zijn zoons Harm en Harry de naam Harvink. 
Harm hield zich bezig met het financiële aspect en Harry met ontwerpen van meubels. In 2006 werd het bedrijf overgenomen door De huidige eigenaren Sander Prinsen en Alette Trompetter. Zij behielden na de overname in 2006 de goede naam van het bedrijf.  
Dat Harvink heden ten dage voor haar collectie kiest voor Nederlandse ontwerpers als o.a. Martin Haksteen en Thijs Smeets mag geen wonder heten. Top ontwerpers met wereldwijd een goede naam. 

De bank:
The mission bank uit the eighties is een geweldige bank met een enorm zitcomfort. Zowel de zitting als de rugleuning zijn uitgevoerd in zwart leder. Leuke details aan bank zijn: de chromen ronde poten en de chromen buisframe aan de voorzijde van de bank, wat de bank een chique elan geeft, maar ook de zwart zijdeglans bijzettafels van 30 cm breed  aan weerszijde bank. The eighties is nog niet opgenomen in het begrip vintage, maar voor het begrip vintage heeft de Harvink bank The Mission qua ontwerp zeker de allure.

Zitdiepte:  56 cm
Zitbreedte: 144 cm
Zithoogte: 40 cm
Totale breedte: 204 cm

Conditie: Bank verkeert in goede staat

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw