Meubelfabriek Gelderland lounge fauteuil van Rob Parry, Restored

 

Een iconisch Matchromen Design Lounge Fauteuil Voor Gelderland Van Rob Parry

Ontwerper: Rob Parry
Model:
Lounge Chair
Fabrikant: 
Meubelindustrie Gelderland Culemborg
Jaar: 
1960
Aantal: 1
Bekleding: Paarsblauw Kvadrat Stof
Materiaal: Matchroom Vierkant frame-Oakwood Armleggers 
Werkzaamheden: Gerestaureerd-Opnieuw Gestoffeerd

De ontwerper:
In zijn ontwerpen experimenteerde Rob Parry met nieuwe materialen en technieken. Zo maakte hij een eetkamerstoel uit perspex, geënt op de menselijke lichaamsvorm (1947), een lectuurbak uit één plaat gevouwen aluminium (1947), een fauteuil met beweegbare rug (1950) en een multifunctioneel, schakelbaar meubel van fauteuil, bank en bed ineen (1959).
Zijn werk was met regelmaat te zien op de Nederlandse inzending voor de Triënnale Milaan, waar de PTT brievenbus, uit 1957, met de zilveren prijs werd bekroond. deze vooruitstrevende tweeling brievenbus werd ontworpen door Rob Parry en Emile Truijen samen voor de PTT en werd geproduceerd door Philips te Eindhoven. Dit icoon van het Nederlandse design is bijna vijftig jaar in het Nederlandse straatbeeld te zien geweest en behoort tot het cultureel erfgoed van Nederland. De kunststof brievenbus is wereldwijd de eerste bus die stadspost van de overige post scheidt. Het ontwerp is uitgevoerd in primair rood, met een grijs front, geplaatst op een metalen frame.
De PTT brievenbus heeft dienst gedaan van 1957 tot 2006.

De Fauteuil:
De Fauteuil heeft een matchromen vierkant metalen frame. 
Het metalen frame is door ons gepolijst. Fauteuil heeft 2 beukenhouten armleggers, deze zijn door ons opnieuw gerestaureerd. Ook hebben wij de zitting en rugleuning van de fauteuil opnieuw gestoffeerd met een exclusieve stof van het merk Kvadrat. Voor de kleur viel onze keuze op Paarsblauw. De zitting en rugleuning staan onder een hoek, dit zorgt voor het ideale zitcomfort.
Voor de afwerking zijn onder de poten vierkante hardhouten vloerbeschermers bevestigd, deze bevinden zich ook aan de metalen frame achter de rugleuning.

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil door ons is gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 40 cm

PRIJS:
OP AANVRAAG

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw