Meubelfabriek Gelderland chromen lounge fauteuil van Rob Parry

Multi Color Geweven Stof-Foto 7

 

Een imposante Meubelfabriek Gelderland chromen fauteuil van Rob Parry

Ontwerper: Rob Parry
Model:
 Legit
Fabrikant: 
Meubelindustrie Gelderland Culemborg
Jaar: 
1960
Aantal: 1
Bekleding: Multi Color Geweven Stof
Materiaal: Matchroom Vierkant frame-Teakhouten Armleggers 
Werkzaamheden: Gerestaureerd-Opnieuw Gestoffeerd

De ontwerper:
In zijn ontwerpen experimenteerde Rob Parry met nieuwe materialen en technieken. Zo maakte hij een eetkamerstoel uit perspex, geënt op de menselijke lichaamsvorm (1947), een lectuurbak uit één plaat gevouwen aluminium (1947), een fauteuil met beweegbare rug (1950) en een multifunctioneel, schakelbaar meubel van fauteuil, bank en bed ineen (1959).
Zijn werk was met regelmaat te zien op de Nederlandse inzending voor de Triënnale Milaan, waar de PTT brievenbus, uit 1957, met de zilveren prijs werd bekroond. deze vooruitstrevende tweeling brievenbus ontwierpen Rob Parry en Emile Truijen samen voor de PTT en werd geproduceerd door de Philips te Eindhoven.  Dit icoon van het Nederlandse design is bijna vijftig jaar in het Nederlandse straatbeeld te zien geweest en behoort tot het cultureel erfgoed van Nederland. De kunststof brievenbus is wereldwijd de eerste bus die stadspost van de overige post scheidt. Het ontwerp is uitgevoerd in primair rood, met een grijs front, geplaatst op een metalen frame.
De PTT brievenbus heeft dienst van 1957 tot 2006.

De fauteuil:
Deze Gelderland Fauteuil is helemaal Rock’n’Rolla, dit komt door het chromen vierkante frame met tussen de poten de teakhouten plankjes.
Op de laatste foto is te zien hoe wij de fauteuil aankochten. Wij hebben de fauteuil radicaal onderhanden genomen, zo hebben wij de sideskirts aan beide zijde verwijderd, zodat de fauteuil nog imposanter is geworden na restauratie. Ook hebben wij het hoofdkussen meer volume geven, wat de fauteuil nog meer comfort biedt. De uit één gehele geproduceerde zitting en rugleuning hebben wij opnieuw gestoffeerd met een multi color geweven stof ( Zie foto 7).
Op het chromen vierkante frame bevinden zich teakhouten armleggers, deze hebben wij bij restauratie ook behandeld, daardoor is de natuurlijke glans meer terug. Zo als u kunt zien is er een duidelijk verschil before and after de restauratie.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 42 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil door ons opnieuw gestoffeerd is.

Prijs:
€1180,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw