Rohe lounge fauteuil Model DES2021 van Gerard van den Berg

Een mega Rohe lounge fauteuil Model DES2021 van Gerard van Berg

Ontwerper: Gerard van den Berg
Type: DES 2021
Fabrikant: Rohe Noordwolde
Jaar: ’70 ’80

De ontwerper:
Als designer begon Van den Berg in het bedrijf van zijn vader. In 1974 richtte hij samen met zijn broer Ton het meubelbedrijf Montis op en in 1991 startte hij samen Broer het zitmeubelbedrijf Label Produkties BV. Hij werkte daarnaast onder de naam Gerard van den Berg Design voor meubelproductiebedrijven als het Italiaanse Molteni, het Spaanse Perobell, het Ooostenrijkse Wittman en het Nederlandse bedrijf Rohe uit Noordwolde.
Tijdens zijn carrière ontving van de Berg diverse prestigieuze prijzen, waaronder de Kho Liang Le Prijs (1984), de Mobilia vernieuwingsprijs (1990), de prijs voor Binnenhuis- architectuur (1991) en de prijs voor het beste Nederlandse meubelontwerp (1984 en 1997). In 1990 werden Van den Berg en Jan des Bouvrie bestempeld als “de twee commercieel succesvolste meubelontwerpers van Nederland.” 

De fauteuil:
Leukvoorthuis had bij de aankoop van de Rohe fauteuil DES2021 gelijk het “wow” effect, dit komt doordat de fauteuil enorm in omvang is. Het crisscross frame is matchroom en heeft zwart lederen sling armleuningen. De kuip is geproduceerd van zwart rotan en heeft een zwart lederen kussen met lederen hoofdkussen, deze kan worden verwijderd. Zoals veel van den Berg ontwerpen komt functionaliteit en design samen.

Conditie: Fauteuil verkeren in zeer goede staat.

Zitdiepte: 48 cm
Zitbreedte: 60 cm
Zithoogte: 41 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw