Sixties Dux reebruine lederen easy chair en ottoman van Bruno Mathsson

1 2  34 5 6 7 8

Sixties Dux reebruine lederen easy chair en ottoman van Bruno Mathsson

Ontwerper: Bruno Mathsson
Type: Easy chair
Fabrikant: Dux Zweden
Jaar: ’60 ’70

Bruno Mathsson werd in 1907 geboren  in Värnamo, Zweden. Net zoals de vijf generaties Zweedse meester meubelmakers voor hem,  werd Bruno Mathsson ook meubeldesigner.  Op jonge leeftijd werd hem de nodige vaardigheden geleerd om een ​​goed ontwikkeld gevoel te krijgen voor de eigenschappen van hout, maar ook een solide technische kennis. Hij was onophoudelijke bezig met experimenten, om voortdurend te zoeken naar verbeteringen in vorm, materiaal en werkwijzen voor het maken van meubels.
Na zijn overleden in 1988,  liet hij een rijk cultureel erfgoed achter. Zijn ontwerpen blijven tijdloos. Ze worden zowel als kunst en nuttig beschouwd.  De ontwerpen van Bruno Mathsson zijn voor elke nieuwe generatie modern, fris en functioneel.

De reebruine leren easy chair met ottoman is èèn van de ontwerpen van Bruno Mathsson voor Dux uit Zweden. Fauteuil heeft een gecapitonneerd kussen en een leren hoofdkussen, de armleggers zijn ook gecapitonneerd, zowel het buisframe van de fauteuil als de ottoman is van chroom en ze staan allebei op wieltjes. De fauteuil en ottoman zijn allebei uitgevoerd met donkerbruin Leder!
Mathsson was ook een pionier op het gebied van ergonomie,
hij heeft eens gezegd “Ik kwam tot de basis van de contouren van mij stoelen, door de impressie die mijn lichaam maakte toen ik in de sneeuw op bank zat”.

Fauteuil                                                    Ottoman
Zitdiepte: 50 cm                                  Hoogte:       cm
Zitbreedte: 56 cm                              Breedte:      cm
Zithoogte: 50 cm                                Lengte:         cm

Conditie: Fauteuil en ottoman verkeren in goede staat.

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw