‘T Spectrum Lounge Fauteuil van Martin Visser met Paarsblauw Kvadrat Stof

Een iconisch Design Lounge Fauteuil van Martin Visser voor ‘T Spectrum

Ontwerper: Martin Visser
Type: ?

Fabrikant:
’t Spectrum Bergeyk Nederland
Jaar:
1958-1961
Aantal: 1
Materiaal: Matchroom Vierkant Stalen Frame-2 Oakwood Armleggers
Bekleding: Paarsblauw Kvadrat Stof
Werkzaamheden: Totaal Gerestaureerd-Opnieuw Gestoffeerd

De ontwerper:
Martin Visser  Geboren in 1922 te Papendrecht, was een  Nederlands meubelontwerper en kunstverzamelaar. Visser ontwierp van jongs af aan meubels, maar volgde een MTS-opleiding  waterbouwkunde en werd aanvankelijk bouwkundig tekenaar. Door hem ontworpen meubels werden gekocht door de Bijenkorf die hem in 1947 in dienst nam als verkoper en etaleur, en in 1954 benoemde tot chef-inkoop. In 1954 werd hij ontwerper en hoofd collectievorming bij meubelfabriek  ‘T Spectrum te Bergeijk. Hij werd in de jaren ’60 bekend door het ontwerp van zijn versie van de simpel verstelbare slaapbank BR 027 een ontwerp uit 1958/1960. De afkorting ‘BR’ staat voor Bank Rusten. In 1989 ontving hij voor zijn ontwerpen de Theo Limperg-prijs en in 1991 toonde het Centraal Museum in Utrecht een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Visser verzamelde al vroeg werk van COBRA, maar ook van Anselm Kiefer en Keith Haring. Hij gold in Nederland als een van de invloedrijkste verzamelaars. In Rotterdam werd hij door Wim Beeren aangesteld als hoofdconservator in Museum Boijmans Van Beuningen. Zijn complete verzameling van meer dan vierhonderd kunstwerken werd ondergebracht in het Kröller-Müller Museum. In 2012 toonde het Bonnefanten Museum in Maastricht een selectie uit deze verzameling tezamen met voorbeelden van zijn eigen werk als meubelontwerper. Hij overleed op 87-jarige leeftijd in zijn in de jaren ’50 door Gerrit Rietveld ontworpen en later naar Aldo van Eyck verbouwde woning, bekend als Huis Visser.

De Fauteuil:
Onze hypothese is; dat de lounge fauteuil een ontwerp is van Martin Visser en geproduceerd  is door ’t Spectrum, omdat de fauteuil veel overeenkomsten heeft met Model Ijsselmuiden/SZ33.
Het design van Fauteuil Model Ijssselmuiden/SZ33 van Martin Visser loopt als basis parallel gelijk aan “onze” fauteuil. Alleen is onze fauteuil een lagere uitvoering.

De Fauteuil heeft een matchromen vierkant metalen frame. 
Het metalen frame is door ons gepolijst. Fauteuil heeft 2 beukenhouten armleggers, deze  zijn door ons opnieuw gerestaureerd. Ook hebben wij de zitting en rugleuning van de fauteuil opnieuw gestoffeerd met een exclusieve stof van het merk Kvadrat. Voor de kleur viel onze keuze op Paarsblauw De zitting en rugleuning staan onder een hoek, dit zorgt voor het ideale zitcomfort.

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil door ons is gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 54 cm
Zithoogte: 40 cm

PRIJS:
OP AANVRAAG

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw