Gelderland lounge fauteuil Model Lotus van Rob Parry opnieuw gestoffeerd

Een eigentijdse Gelderland lounge fauteuil Model Lotus van Rob Parry

Ontwerper: Rob Parry
Model:
 Lotus lounge chair
Fabrikant: 
Gelderland 
Jaar: 
1950
Aantal: 1

Rob Parry ontwierp in de jaren vijftig en zestig een groot aantal meubels voor Meubelindustrie Gelderland, o.a. de lounge fauteuil die bij ons in de showroom staat. Een gedeelte van het frame is vervaardigd van vierkant rvs staal, maar het houten frame van de zitting en rug is geproduceerd van teakhout. De teakhouten armleggers zijn gemonteerd op 2 busjes, hierdoor lijkt het alsof deze “zweven”. Kussens van zitting en rugleuning waren oubollig en hebben wij vervangen voor 2 nieuwe kussens. Voor de kussens van zitting en rugleuning hebben wij HR schuim 40/160 gebruikt.
ook de hoezen voor de zitting en rugleuning hebben wij vernieuwd, hiervoor hebben wij gekozen voor een Gemêleerde stof, waarin een diversiteit aan kleuren zit (zie laatste foto)  o.a. zwart, uitlopend bruingrijs, maar waarvan de hoofdmoot uitlopend kobaltblauw is. Aan de hoezen hebben wij een ritssluiting gemonteerd. De spiraalveren van de zitting en van de rugleuning zijn in zeer goede staat, Zelfs de originele hoes onder het zittingkussen ter bescherming tegen de veren is in zeer goede staat.
Rob Parry maakte bij het ontwerp van deze fauteuil gebruik van meerdere materialen, deze combinatie was toen al “vernieuwend”.

Conditie: Fauteuil is zeer goede staat na de restauratie /herstoffering.

Zitdiepte: 48 cm
Zitbreedte: 52 cm
Zithoogte: 36 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw