Kartell Trolley/Side Table Model Componibili 4970 van Anna Castelli Ferrieri

Een multifunctionele Anna Castelli Ferrieri Trolley/Side Table Model Componibili 4970 voor Kartell

Ontwerper: Anna Castelli Ferrieri
Type: Componibili 4970
Fabrikant: Kartell Italy
Jaar: 1969
Aantal: 1
Materiaal: Kunststof

De ontwerpster:
Anna Castelli Ferrier werd geboren op 6 augustus 1918 in Milaan, Italië.
Castelli was een pionierende architect en industrieel ontwerper. Ook was zij de mede-oprichter van het Italiaanse modern meubelbedrijf Kartell.
Ze studeerde aan het Polytechnisch Instituut van Milaan en studeerde af met een graad in architectuur in 1943. Ze was een van de eerste vrouwen die afstudeerde aan deze school. Tijdens haar studie werkte Ferrieri nauw samen met Franco Albini. Door zij de neo-rationalistisch idealen van deze Italiaanse architect bewonderde , werd zij beïnvloed door diens werk en theorie, die gericht waren op reductie, functie en rigoureuze schoonheid. Ze maakte ook kennis met de Bauhaus-denkschool; eenvoud en functionaliteit.
In 1949 trad Ferrieri toe tot haar echtgenoot, Giulio Castelli, die het meubelbedrijf Kartell oprichtte, dat een toonaangevend bedrijf werd in hoogwaardige kunststofontwerpen en plastic meubilair. Plastic werd in die tijd als industrie beschouwd en werd meestal niet in huis gezien.
Het paar liep met Kartell voorop met Italiaans modern design in de jaren 60, 70 en 80. Het innovatieve meubilair werd het imago van het bedrijf en de producten die dit beeld vertegenwoordigden, waren de gekleurde, passende meubels o.a. de bloembakken en de krukken ontworpen door Anna Castelli Ferrieri.
Anna Castelli Ferrieri heeft een voorname lijst met onderscheidingen die zij heeft ontvangen. Zij ontving haar eerste prijs op 29-jarige leeftijd. Ze ontving o.a. de volgende onderscheidingen:
• Gouden medailles, Milaan Triennale, één in 1947 en een andere in 1950 • Oscar Plast Award, Londen, 1968 • Zilveren medaille Oesterreichisches Bauzentrum, Wenen, 1969 • Gouden medaille, Monza, 1972; MACEF Award Milan, 1972 • Bundespreis Gute Form, West-Duitse regering, Bonn, 1973 • SMAU Award, Milaan, 1977; Product Design Award, Resource Council, New York, 1979 en 1984 • Premio Compasso d’Oro Awards, Adi, Milaan in 1979 en opnieuw in 1987 • Design Award, Amerikaanse samenlevingen van industrieel ontwerp, Museum of Art, San Diego, 1981 • Goud Medal, BIO9, Llubljana, 1982; Furniture Fair Design Award, Clogne, 1982 en 1987 • Jaarlijkse prijs Industrial Design Magazine, New York, 1983 • Award voor Fine Furniture of the Year, Hamburg.
Ferrieri was een baanbrekende architect, vaak geassocieerd met het naoorlogse Italiaanse moderne design. Haar ontwerpen waren gericht op technologische innovatie door het gebruik van nieuwe materialen, zoals plastic. Ferrieri creëerde meer dan 50 architecturale projecten. Zelfs na haar pensionering bleef Ferrieri actief op het gebied van design. Zo gaf ze les aan de Domus Academie in Milaan van 1987 – 1992. Ferrieri stierf in haar huis in Milaan, op 87-jarige leeftijd, in het bijzijn van haar man en kinderen.

De bijzettafel:
In 1972 exposeerden Ferrieri en haar man kunstwerken tijdens de tentoonstelling ‘Italy: The New Domestic Landscape’ in het Museum of Modern Art in New York. Op deze tentoonstelling toonde ze de “Componobili” uit 1969. Componibili werden omschreven als “Componibilis are stacking module storage pieces” met andere woorden “stapelmodule opslagstukken”.
De Componibili heeft een vierkante vorm en is als meubilair te gebruiken als bijzettafel. Op de bovenkant zit een deksel, zoals je er accessoires op kunt plaatsen. Maar ook als trolley heb je profijt van de Componibili, omdat er aan de onderzijde 4 kunststof zwenkwielen bevinden. Ook praktisch is dat de kunsstof rolcontainer bestaat uit twee stapelbare elementen, omdat de bovenste component verwijderd kan worden het onderste gedeelte. Op dit onderdeel kun je weer de deksel plaatsen, zodat je een laag (28,5 cm) tafeltje krijgt. Het kunststof heeft een verkleuring. Vandaag, zelfs na 40 jaar productie, is de Componibili nog steeds één van de best verkopende meubelartikelen van Kartell.

Conditie: Componibili NO 4970 is in goede staat.

Hoogte: 49 cm-verstelbaar tot-28,5 cm
Lengte: 38 cm
Breedte: 38 cm P
 
SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw