Knoll Antimott Exendable Daybed van Wilhelm Knoll

FOTO 7
FOTO 8

Zeldzame verstelbare daybed van Wilhelm Knoll voor Knoll Antimott

Ontwerper: Wilhelm Knoll
Model:
 Daybed
Fabrikant:
Knoll Antimott Germany
Jaar: 
1950
Aantal: 1
Bekleding: Fijn Geweven Stof Pastelturquoise Ral Kleur 6034
Materiaal: Afromosia Houtenframe
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Gedeeltelijk Gerestaureerd

Het bedrijf:
Het meubelbedrijf dat momenteel bekend staat als Walter Knoll, vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw, toen de Duitse leervirtuoos Wilhelm Knoll (1839-1907) in 1865 zijn gelijknamige accessoireatelier stichtte in Stuttgart, Duitsland. Wilhelm Knoll kreeg snel een reputatie voor kwaliteit en luxe en werd uitgenodigd als hofleverancier voor het koninklijk hof van Württemberg, en zo werd een design dynastie geboren.
In 1907 werd het familiebedrijf overgedragen aan zijn zonen Willy (1878-1954) en Walter (1876-1971). Meteen troffen de broers Knoll succes door de eerste club chair in Duitsland te introduceren en opende vestigingen in Wenen en St. Petersburg.

Daybed:
De bank werd in jaren ’50 van de vorige eeuw door Wilhem Knoll door ontwerpen en door Knoll Antimott geproduceerd. Toen wij de bank aankochten was deze in erbarmelijke staat, zoals dat wij genoodzaakt waren on de sofa te restaureren. Door de restauratie is zowel het zit als ligcomfort hersteld.
De daybed is door omvang het beste te omschrijven als 2-zitsbank. Het frame is van Afromosia hout. In dit hout is van nature een mooie vlam.
De rugleuning is ook gefabriceerd van Afromosia, Zitting is een uit een bestaande kussen, daardoor voel je ook stiknaalden als je sofa omtover tot daybed. De 2 separate rugleuningen zijn door een kliksysteem aan de Afromisia gekoppeld. Door een simpele handeling is bank in 2 standen verstelbaar tot daybed, deze handelswijze is mogelijk door de zijkant uit de bank te schuiven (zie foto 1). Onder het uitschuifbare deel zitten uitklapbare pootjes voor meer stabiliteit. Als u de daybed willen verlengen tot stand 1 koppel je 1 van de 2 rug gedeeltes los en plaats je 1 deze rugleuning in de breedte tussen het verlengde gedeelte. Het uitbouwen van stand 2 doe je item dito als de 1e stand, door deze werkwijze kan de bank worden uitgebreid met de 2x de breedte van beiden rugkussens met de totale lengte van 84 cm (zie foto 2).
Zitting en rugleuningen zijn door ons opnieuw gestoffeerd met Pastelturquoise fijn geweven stof.
Een bijzonder aspect van de sofa is achterzijde van bank. Want wat je niet wacht van de daybed, dat de achterkant prachtig gedetailleerd is. Dit begint bij de rugleuning van Afromosia,waar de beide rugkussens aan zijn bevestigd. De beide rugleuning delen hebben aan achterzijde een ingenues houten klemsyste
em voor het vast en loskoppelen van beide rug gedeeltes van het houtenframe. Stof achter de rugleuningen hebben wij werkt in de elementen van Afromosia.
Rugkussens staan naar vasthaken onder een hoek voor de perfecte zitplezier.

Maten Sofa
Zitdiepte: 56 cm
Zitbreedte: 145 cm
Zithoogte: 40 cm 
Hoogte rugleuning: 80 cm

Maten Daybed:
Diepte: 75 cm
Breedte: 230 cm
Hoogte: 40 cm

Conditie: Daybed verkeert in zeer goede staat na de restauratie /herstoffering.

PRIJS:
€1940,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw