Lapalma Italy Lounge fauteuil Model Laaka met zwart wollige stof van Karri Monni (2)

Zeldzame industriële Lounge Fauteuil Model Laaka met zwart wol stof van Karri Monni voor Lapalma Italy (1)

Ontwerper: Karri Monni
Type: Laaka
Fabrikant: Lapalma Italy
Ontwerp Jaar: 2002
Aantal: 2
Materiaal: Mat Verchroomd Metalen Frame
Bekleding: Zwart Wol Stof -Persgegoten Multiplex Kuip – Gebleekt Eiken

De ontwerper:
Karri Monni, geboren in 1969 te Varkaus, Finland. Studeerde in ’85-’87 voor meubeltimmerman. Zijn studie was in 1994-1998 op de Lahti Institute of Design voor Binnenhuisarchitectuur en Meubelontwerp 1994-1998. Monni’s eerste betrekking was in 1997 voor Studio Simo Heikkilä, als Interieurarchitect en ontwerper, SIO. Beoefend in 1997. Werkte daarna voor Industrial Design Ltd, Sistem (1998-1999), in 2000 voor Keiski Architects, later voor Pekka Salminen Architects. Monni begon zijn eigen Studio in 1999 en startte in 2006 het bedrijf Koon Design Oy. In 2001 begon hij meubels te ontwerpen voor Lapalma. Met zijn compagnon Koskivaara begon hij Studio Interieurarchitecten Monni & Koskivaara. Samen ontwierpen zij meubels en interieurs voor Amer Sports, Nordea Bank Finland, Vacon, Sampo Group, Metso, Leiras Takeda Pharmaceutical, WinWinD, EFG, City of Helsinki, Roche, YLE, Valio, Walki, Aventis Pharma , McKinsey & Company.
Karri Monni woont en werkt in Helsinki.

De fauteuil:
Fauteuil Laaka werd door Karri Monni ontworpen voor de Italiaanse Firma Lapalma uit Padova. Het frame is vervaardigd van mat verchroomd metaal.
De zitting en rugleuning bestaat uit een gebleekt eiken persgegoten multiplex kuip. De gehele binnenzijde van de kuip (zitting en rugleuning) is uitgevoerd met een zwart wollige stof, deze stof is van hoge kwaliteit.
De armleuningen, die achter de rugleuningen doorlopen zijn ook gestoffeerd met zwart wollige stof. Royaal en comfortabel is de beste omschrijving voor de fauteuil. Lapalma produceert meubels voor de moderne woning en voor hoogwaardige kantoren.

Zitdiepte40 cm
Zitbreedte: 45 cm
Zithoogte:40 cm
Totale breedte: 80 cm
Totale lengte: 70 cm
Totale hoogte: 68 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.

Attentie:
Op de foto worden 2 fauteuils getoond. De licht beukenhouten versie wordt aangeprezen op een andere advertentie op onze website.

Prijs:
€880,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw