Lounge fauteuil van IB Kofod Larsen voor Fröscher KG, Germany

Een bijzondere Fröscher Sitform lounge chair van IB Kofod Larsen

Ontwerper: IB Kofod Larsen
Type:  Lounge Chair
Fabrikant: Fröscher Sitform KG-Germany
Ontwerp jaar: ’60-’70
Aantal: 1
Materiaal: Teak Wood Armleggers-Matzwart Metalen Frame
Bekleding: Zwartblauw ( RALkleur 5004) Grof Geweven Stof

De ontwerper:
Meubelontwerper Ib Kofod-Larsen werd in 1921 geboren in Denemarken en studeerde aan de Deense Koninklijke Academie in Kopenhagen. In 1948 won hij de Holmegaard-glaswedstrijd, dit is een jaarlijkse prijs van het Deense kabinetmakersgilde. Hij trok de aandacht van de Deense meubelfabrikant Faarup Møbelfabrik en maakte in de jaren vijftig enkele van zijn mooiste werken voor het bedrijf, waaronder zijn palissander Model 66 dressoir. Hij ontwierp ook meubels voor verschillende andere toonaangevende mid-Century fabrikanten, zowel in binnen- als buitenland, waaronder High Wycombe, Christensen & Larsen, Carlo Gahrn, Bovenkamp, ​​Petersens en FredericiaFurniture.Kofod-Larsen werkte vaak met prachtige houtsoorten, zoals teak en palissander. Sculpturale lijnen karakteriseren veel van zijn werken. De Bekendste ontwerpen zijn onder meer de U-56/Elizabeth Chair (1956). Vervaardig uit een licht teakhouten frame . Naar verluidt werd de fauteuil genoemd naar de Engelse koningin Elizabeth II nadat ze een twee U56 fauteuils had gekocht tijdens een bezoek aan Denemarken in 1958; evenals de luchtige en moderne Penguin-stoel (1953). De laatste (soms aangeduid als Shell chair) heeft een gebogen rug, daardoor lijkt het net of je wordt omarmt bij zitten. Oorspronkelijk werd deze fauteuil geproduceerd door Petersens in Denemarken.
Kofod-Larsen stierf in 2003. Tegenwoordig worden de stukken van de ontwerper steeds vaker verzameld, grotendeels als gevolg van het eren van het talent van Kofod-Larsen voor de aangeboren kwaliteiten van zijn gekozen materialen.

De fauteuil:
De Fröscher Sitform fauteuil heeft vele jaren dienst gedaan op de directiekamer van de K.L.M.. Misschien is de fauteuil speciaal ontworpen voor de K.L.M., omdat de fauteuil een matzwart metalen frame heeft en doorgaans hebben de ontwerpen van Kofod larsen voor Fröscher een teakhouten frame. Op het metalen frame zitten 2 mooi gebogen teakhouten armleggers. De zitting en rugleuning bestaat uit één geheel ontworpen kuip met prachtige contouren. De kuip is rondom uitgevoerd met zwartblauw grof geweven stof.
Het zitgedeelte heeft een los kussen, deze is ook uitgevoerd met zwartblauw grof geweven stof. In het kussen zitten 3 knopen.

Door bij het ontwerp gebruik te maken van; teakhouten armleggers, matzwart metalen frame en de zwartblauwe stof, is de fauteuil exclusief en uitzonderlijk geworden.

Conditie: Fauteuil verkeert in goede staat

Zitdiepte: 54 cm
Zitbreedte: 60 cm
Zithoogte: 40 cm

SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw