Palissander Lounge Fauteuil, Gerestored with Kvadrat Divina MD 753

Gerestaureerde Palissander Lounge Fauteuil Opnieuw Gestoffeerd Kvadrat Divina MD 753

Ontwerper: ?
Model:
 Lounge Armchair
Fabrikant: 
?
Jaar: 
1950-1960
Aantal: 1
Bekleding: Kvadrat Divina MD 0753-Designer Finn Sködt
Materiaal: Afromosia Frame-Afromosia Poten
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Totaal Gerestaureerd

Designer van de stof:
Over de fabrikant en ontwerper van de meubels schrijven wij genoeg. Nu gaan wij het eens hebben over de designer van de Kvadrat Divina MD stof.
Divina MD is een meubelstof ontworpen door Finn Sködt. De stof werd voor het eerst geïntroduceerd op de Salone del Mobile 2012, Milan.
Finn Sködt (1944-2019) werd opgeleid als grafisch kunstenaar aan het Grafisch Instituut van Denemarken, Kopenhagen, na enige tijd aan de Academie voor Schone Kunsten van Aarhus te hebben doorgebracht werkte hij met textielontwerp, grafisch ontwerp, schilderkunst, beeldhouwkunst en kleurcompositie vanuit zijn huis en werkplaats, gelegen in de aantrekkelijke omgeving van Helgenæs, Denemarken. Finn Sködt creëerde sinds het begin van de jaren tachtig meubel- en gordijntextiel voor Kvadrat. Hij stond bekend om zijn uitzonderlijke vaardigheid in het vinden en mengen van kleuren. Zijn uitgangspunten waren altijd de primaire kleuren rood, geel en blauw, waarna hij andere kleuren en nuances begon bij te zoeken. Finn Sködt was vooral voorstander van heldere kleuren en werd vaak geïnspireerd door zijn achtergrond in grafische afbeeldingen en kunst. De stijl van zijn grafische kunst, evenals zijn textiel, was puur en esthetisch, vaak met zijn favoriete kleur: ultramarijnblauw. “Kleuren zijn vloeiend en vooral de kleur blauw gaat altijd ergens heen”, Finn Sködt.

De fauteuil:
Zit en rug gedeelte bestaat uit een licht gebogen frame. Onder de zitting bevindt zich een verenpakket, deze hebben wij gereinigd en opnieuw gemonteerd. Daarna zijn de singels en schuim/polyether vervangen.
Wij hebben de fauteuil opnieuw gestoffeerd met Kvadrat Divina MD 0753.
De stof lijkt van een afstand eenkleurig, maar onthullen verschillende kleurnuances bij nader onderzoek. Zo is de stof een mix van verschillende tinten.
Ook zijn de afromosia armleuningen en het afromosia onderstel met pootjes gerestaureerd door ons. Na de de restauratie ziet de fauteuil er weer piekfijn ui.

Conditie: fauteuil verkeert in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil door ons is gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd is.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 50 cm
Zithoogte: 42 cm

PRIJS:
€940,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw