4-5 Dutch Design Gispen stoelen Model 1125 van A.R. Cordemeyer

4-5 Nederlandse fabricaat Gispen stoelen van A.R. Cordemeyer Model 1125

Ontwerper: N.V. ontwerpbureau/A.R. Cordemeyer
Type: Model 1125/Cirrus
Fabrikant: Gipsen
Ontwerp jaar: 1960/1982-1996

De Ontwerper:
André Cordemeyer werd in 1924 geboren te Bussum. Hij studeerde werktuigbouwkunde  aan de HTS te Amsterdam en hij begon zijn carrière als tekenaar-constructeur. Bij beddenfabrikant Auping begon hij in 1952 als bedrijfstechnicus. In 1954 nam hij ontslag bij Auping om als freelance industrieel ontwerper aan het werk te gaan. Datzelfde jaar Leerde hij bij de Kring Industriële Ontwerpers (KIO) te Den Haag, Wim Rietveld kennen. In 1956 werd André Cordemeyer naast Wim Rietveld  Bij Gispen, als ontwerper aangesteld. Hij kwam het team versterken om een nieuw goedkoper bureau te ontwerpen. Cordemeyer en Rietveld zorgden voor de introductie van het kunststof meubel bij Gispen.
Cordemeyer woonde in Apeldoorn in een huis ontworpen door Gerrit Rietveld. De aanbouw heeft Cordemeyer zelf ontworpen, rekening houdend met de rest van het ontwerp. Daarna heeft Cordemeyer nog andere woonhuizen in Apeldoorn en Veendam ontworpen. Belangrijkste ontwerpen van Cordemeyer zijn o.a.:
1957    Polyester fauteuil no. 416 in samenwerking met Wim
             Rietveld
1958    Kleurodesk
1959    5600-Bergmeubel in samenwerking met Holleman

De stoelen:
Stoelen 1125 van Nederlandse bodem werden al in 1960 geproduceerd door N.V. Gispen te Culemborg. De 4-5 Gispen stoelen model 1125 Cirrus, die bij leukvoorthuis in de showroom staan, maken deel uit van de omvangrijke serie stoelen met de naam Cirrus, deze werden in 1982 door Cordemeyer gerestyled en door Gispen geproduceerd van 1982 tot 1996.

Stoelen met kunststof armleggers en een verend buisframe van naadloos getrokken buizen. Achter de rugleuning vormt het doorlopende frame een praktische handgreep. Het stalenframe is zijdemat verchroomd. Vier stoelen zijn uitgevoerd met grafietzwart gemêleerde stof, Één stoel is uitgevoerd met bazaltgrijs gemêleerde stof. Alle stoelen hebben zachte kunststof stootranden. De stoelen staan nog op de originele vloerglijders.


Conditie: Stoelen verkeren in zeer goede staat.

Zitdiepte: 40  cm
Zitbreedte: 43 cm
Zithoogte: 47 cm

De vraagprijs voor de 4 stoelen met de grafietzwart gemêleerde stof is:
SOLD

De vraagprijs voor de stoel met de bazaltgrijs gemêleerde stof is:
SOLD

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw