4 Fristho Rosewood eetkamerstoelen Type EJ van het Fristho Team-Cor Bontenbal

4 Befaamde Fristho Team-Cor Bontenbal Rosewood eetkamerstoelen Type EJ voor Fristho 

Ontwerper:  Fristho Team- Cor Bontenbal
Type: Stoel EJ
Fabrikant: Fristho Holland
Jaar: 1962
Aantal: 4
Materiaal: Rosewood
Bekleding:  kobaltblauw Gemêleerde Stof
Bijzonderheden: Opnieuw gestoffeerd

Het bedrijf:
 In 1921 werd in Huizum (toen nog geen deel van Leeuwarden) deFriesche Stoel- en Houtwarenfabriek opgericht, Fristho. Klinkt Fries, maar de oprichter was een Belg die met een dame uit Surhuisterveen getrouwd was. Fristho verhuisde in 1924 naar Franeker. Vroeg in de jaren vijftig  trok Fristho jonge ontwerpers aan voor de nieuwe style, waaronder de Amerikaanse ontwerper William Watting, de Duitse ontwerper Rudolf Glatzel en de Deense ontwerper Inger Klingenberg (1932-1997). De collectie ‘Modern Art’ van Watting heeft in het bijzonder Frishto’s nieuwe richting in meubels met Scandinavische invloeden aangewakkerd. In 1956 benoemde Fristho, de Chinees-Nederlandse ontwerper Kho Liang Ie (1927-1975) en grafisch ontwerper Wim Crouwel om het bedrijf te leiden in een nieuwe richting die wordt gekenmerkt door innovatie en modernistische waarden. In de jaren 1950 en ’60 was Fristho zeer succesvol voor het produceren van een breed scala aan modernistische meubels o.a.  wall units, coffee tables, en dining tables, Deze ontwerpen weerspiegelden een nieuw tijdperk van de consumenten welvaart en technologische vooruitgang.
In de jaren zeventig verkocht Fristho hun meubels in steden als Los Angeles, Parijs en Milaan. de fabriek werd in 1978 voor altijd gesloten.

De stoel:
 In de stoel type EJ van het Fristho Team, ook toegeschreven aan Cor Bontenbal, zie je hoe het Fristho Team in Deense vormen de Fristho-collectie had uitgebreid. Stoel heeft qua stijl veel overeenkomsten met de stoel NO 77 van Niels. O. Møller. Eetkamerstoelen zijn vervaardigd uit Palissander, dit is zeer harde houtsoort. Wij hebben de stoelen opnieuw gestoffeerd. Hiervoor hebben wij gekozen voor een Gemêleerde stof, waarin een diversiteit aan kleuren zit o.a. zwart, uitlopend bruingrijs, maar waarvan de hoofdmoot uitlopend kobaltblauw is. Ook hebben wij de zittingen voorzien van nieuwe singels (vering) en nieuw polyether, voor het ideale zitcomfort. De juiste omschrijving van de stoel is: licht, luchtig, prachtige natuurlijk en sculpturaal.

Zitdiepte: 44 cm
Zitbreedte: 45 cm
Zithoogte: 46 cm

Conditie: Stoelen verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil door ons opnieuw zijn gestoffeerd

Setprijs:
€920,00

 

 

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw