Meubelfabriek C. Den Boer Gouda Teak Easy Fauteuil van Cor Alons

Kleurijke teak fauteuil van Cor Alons Voor Firma C. Den Boer Gouda opnieuw gestoffeerd met Resedagroen gemêleerde stof

Ontwerper: Cor Alons
Type: Easy Chair
Fabrikant: Firma Den Boer Meubelfabriek Gouda
Jaar: ’50
Aantal: 1
Bekleding: Gemêleerde Stof Resedagroen RAL Kleur 6011
Materiaal: Teakhout
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Totaal Gerestaureerd

De ontwerper:
Cornelius Louis (Cor) Alons werd geboren te Groningen. Hij volgde een opleiding aan Academie Minerva in Groningen (1911–1913) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1913–1917). Samen met Frits Spanjaard behoorden hij tot de eerste generatie interieurarchitecten. Ze ontwierpen niet alleen meubels, maar keken ook naar de ruimte waarin de meubels werden geplaatst.

De Fauteuil:
De fleurige Fauteuil is ontworpen door het ontwerpbureau van Cor Alons begin jaren ’50. De fauteuil werd ontworpen in opdracht voor C. Den Boer Meubelfabriek uit Gouda. Wij hebben ervoor gekozen om de fauteuil opnieuw te stofferen met een gemêleerde stof met een 2-tone uiterlijk, omdat in de stof een diversiteit aan kleuren zit o.a. Crème, Grijs en uitlopend Beige, maar waarvan de hoofdmoot uitlopend Resedagroen is. Fauteuil heeft een teakhouten frame met taps toelopende pootjes, deze zijn gemonteerd aan een zwart metalen frame. Ook heeft de fauteuil 2 minimalistische teak armleuningen.
De fauteuil oogt op de foto’s rank, maar het zitcomfort is ruim en heel aangenaam.
Saillant detail: Dat wij bij de stoffering de fauteuil hebben voorzien van een 2 zogenaamde schijnkussens (1 kussen voor de zitting en 1 kussen voor de rugleuning) .1 Schijnkussen is bevestigd aan de zitting en het 2e schijnkussen aan de rugleuning. Het schijnkussen van de rugleuning is ter hoogte van de armleuningen uitgenomen, zodat het design  in elkaar overloopt. Na de totale restauratie heeft de fauteuil weer een frisse uitstraling.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 48 cm
Zithoogte: 42 cm

Dimension:
80 cm x 85 cm x 98 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil door ons is gerestaureerd.

PRIJS:
€940,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw