4 Gispen eetkamerstoelen Model 1262 A.R. Cordemeyer

4 Ranke Gispen eetkamerstoelen Model 1262 van A.R. Cordemeyer

Ontwerper: A.R. Cordemeyer
Type: Model 1262
Fabrikant: Gispen Culemborg
Jaar: ’50 ’60

De ontwerper:
André Cordemeyer (1924-1998) werd geboren te Bussum. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de HTS te Amsterdam.
Hij begon zijn carrière als tekenaarconstructeur. In 1952 nam beddenfabrikant Auping hem aan als bedrijfstechnicus.
In 1954 nam hij ontslag bij Auping om als freelance industrieel ontwerper aan het werk te gaan. In datzelfde jaar werd hij lid van de Kring Industriële Ontwerpers (KIO) te Den Haag. Daar heeft hij lange tijd een bestuursfunctie gehad. Hij deed daar veel belangrijke contacten op, waaronder Wim Rietveld. Cordemeyer woonde in Apeldoorn in een huis ontworpen door Gerrit Rietveld. De aanbouw heeft Cordemeyer zelf ontworpen, rekening houdend met de rest van het ontwerp. Daarna heeft Cordemeyer nog andere woonhuizen in Apeldoorn en Veendam ontworpen. n 1956 werd A.R. Cordemeyer naast Wim Rietveld als ontwerper aangesteld. Na het vertrek van Rietveld in 1957 bestond het ontwerpteam uit Van Osselen, L.J. Holle­man en André Cordemey­er.
ordemeyer ontwierp in de periode 1956-1976 vele meubelen voor de firma Gispen, waaronder kantoormeubelprogramma AZ, maar ook meubelen voor het wooninterieur.

Als industrieel ontwerper zocht Cordemeyer naar nieuwe aanpassingen in productieprocessen, maakte hij gebruik van nieuwe materialen zoals polyester en was hij voortdurend bezig met het verbeteren van bestaande ontwerpen.

De stoel:
De Gispen Stoel Model 1262 heeft een frame van zwart gelakt rondstaal. De zitting en de rug zijn door middel van schroeven aan het frame gemonteerd. Het frame vormt een handgreep achter de rugleuning.

Stoel is uitgevoerd met een afromosia- fineer zitting en rugleuning. De poten hebben rubberen ‘sokken’, deze werden toentertijd door Gispen Fabriek origineel daarvan voorzien, ter bescherming van de vloer.
 Het dunne rondstaal van het frame geeft de stoel een slank voorkomen.

Zitdiepte: 43 cm
Zitbreedte: 43 cm
Zithoogte: 47 cm

Conditie: Stoelen verkeren in goede staat.

SOLD

 

 

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw