4 Industriële Tubax België eetkamerstoelen met Manchester ribstof Kleur 08

Degelijke industriële eetkamerstoelen van Tubax België met Manchester Ribstof Kleur 08

Ontwerper: ?
Type: Eetkamerstoel
Fabrikant: Tubax N.V. België
Ontwerp jaar: ’50 ’60 ’70
Aantal: 4
Stof:
Manchester ribstof Kleur 08

Het bedrijf:
De oorsprong van het bedrijf Tubax ligt in de ateliers van Chretien Vits. Chretien Vits was vertegenwoordiger van landbouwmachines maar door de WOI kon het atelier geen hulpstukken meer krijgen voor het onderhoud van de landbouwmachines. Men begint zelf de hulpstukken te produceren en zo ontstaat in 1914 werkhuis Vits voor mechanische constructies. Het atelier was gevestigd aan de Mechelsesteenweg nr. 32 te Vilvoorde.
In 1948 is de firma Tubax onder leiding van Jan Vits ontstaan uit de Werkhuizen Vits. Tubax NV zou uitgroeien tot één van de grootste Belgische fabrikanten van metalen meubelen. Naast de werkplaatsen voor metaalbewerking was er in de ateliers ook een ruimte voorzien voor schrijnwerk en een afdeling garnering. In 1963 is het bedrijf op zijn top toen er ruim 200 mensen werkten. In deze periode produceerde Tubax o.a. de populaire ontwerpen van Willy van der Meeren.

De stoelen:
Solide en duurzaam is de beste omschrijving voor de 4 Tubax Stoelen, door de constructie van het buisframe (achterpootloze stoel) zijn er enige overeenkomsten met de Gispen 101 stoel, want ook bij de tubax stoel komen de twee lange liggers van de sleevoet in het midden los van de grond, waardoor de stoel steunt op twee punten aan de voorzijde en achterlijn van de slede. Tubax stoelen hebben een chromen buisframe, die op de rugleuningen mooi zijn afgewerkt. Zowel de zitting als de rugleuning hebben wij opnieuw gestoffeerd met Manchester Ribstof Kleur 08 (waar wij van vinden dat dit de Ralkleur 1007 Narcissengeel is). 
Onder de stoelen hebben wij nieuwe vloerglijders geplaatst.

Zitdiepte:  42 cm
Zitbreedte: 40 cm
Zithoogte: 49 cm

Conditie: Stoelen zijn in zeer goede staat na de restauratie /herstoffering.

Setprijs:
€940,00

 

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw