6 Deense KP Möbler teakhouten eetkamerstoelen van Kurt Østervig

6 Aangename Deense KP Möbler teakhouten eetkamerstoelen van Kurt Østervig

Ontwerper: Kurt Østervig
Type: Eetkamerstoelen
Fabrikant: KP Möbler Denemarken
Jaar: ’50 ’60

De ontwerper:
Kurt Østervig  geboren te Odense (Denemarken) in 1912. Begon zijn carrière als marine-architect bij Odense Steel Shipyard. Hij ontdekte al snel een passie voor houtbewerking, veranderde van carrière en vond werk als meubelontwerper in de studio van E. Knudsen. In 1947 opende hij zijn eigen studio en bleef voor de rest van zijn carrière, als freelance ontwerper werken voor de grootste meubelfabrikanten van Scandinavië. Het keuzemateriaal van Østervig was eik, hoewel zijn ontwerpen ook in palissander en teak werden geproduceerd. Sommige bronnen verwijzen naar de deelname van Østervig aan de Triennale di Milano in de jaren ’50 en de tentoonstelling Museum of Modern Art in New York jaren ’60, hoewel het onduidelijk is welke ontwerpen in deze locaties werden getoond.
 Østervig was een gerespecteerd ontwerper. Hij heeft veel speciale meubelstukken ontworpen voor schepen, hotels, bioscopen en verpleeghuizen.

De stoelen:
De 6 Deense stoelen hebben een teakhouten frame en zien er tiptop uit voor hun leeftijd, maar dit komt, doordat Leukvoorthuis de zitting van de stoelen opnieuw heeft gestoffeerd met gemêleerde bazaltgrijs/ijzergrijs stof. Uiteraard hebben wij het zitschuim ook vernieuwd. De 6 KP Möbler stoelen zitten zeer comfortabel.

Conditie: stoelen verkeren in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de stoelen door ons  opnieuw zijn gestoffeerd.

Zitdiepte: 43 cm
Zitbreedte: 45 cm
Zithoogte: 46 cm

€1045,00

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw