4 Gispen eetkamerstoelen model 101 van W.H. Gispen geproduceerd door Dutch Originals

4 Gispen eetkamerstoelen van W.H. Gispen geproduceerd Dutch Originals

Ontwerper: W.H. Gispen
Type: 101
Fabrikant: B.V. Gebr. Van der Stroom Asperen
Ontwerp jaar: 1931-1966

Op 4 september 1916 opende industrieel ontwerper W.H. Gispen zijn bedrijf De Kunstsmederij WH Gispen & Co aan de Coolsestraat te Rotterdam. Onder zijn leiding ontwikkelde het bedrijf zich in de jaren twintig tot de eerste fabriek in Nederland met seriefabricage van stalen buismeubilair voor woning- en kantoorinrichting.
In de jaren twintig en dertig produceerde Gispen onder meer iconen als de 1926 Giso lampen, 1931 stoel no. 101, 1931 telefooncel, 1934    Fauteuil no. 412.
De stoelen 101 en werd vanaf 1931 door Gispen geproduceerd en was één van meest succesvolle producten van de fabriek. De eerste verende & achterpootloze buisstoel werd in 1926 door Mart Stam ontworpen. Door Gispen werden de proporties en het uiterlijk aangepast waardoor er een verbetering van het oermodel van Mart Stam ontstond.

Enige tijd later verwierf Gebroeders van der Stroom de exclusieve rechten om enkele succesvolle ontwerpen van W.H. Gispen in licentie te mogen vervaardigen. Het betekende de terugkeer van klassieke stalen buisstoelen als de Gispen 101 en 412 in het moderne interieur, net als tal van andere ontwerpen van Gispen. Deze ‘klassiekers van de toekomst’ worden nog steeds met de hand gemaakt in de meubelfabriek in Asperen, maar wel met de kennis en techniek van nu.

De 4 Gispen 101 eetkamerstoelen van leukvoorthuis hebben een chromen frame. Twee lange liggers van sleevoet komen in het midden los van de grond waardoor de stoel steunt op twee punten aan de voorzijde en achterlijn van de slede. Zitting en rugleuning zijn geproduceerd van beukenhout en uitgevoerd in de volgende vier kleuren: Rood, Geel, Oranje, groen , d.m.v. van een popnagel  zijn de zitting en leuning aan de buis verbonden. Buis volgt de welving van de zitting, daardoor is de stoel steviger en minder hoekig dan de andere achterpootloze stoelen.
samen met de industriële tafel zijn de gispen stoelen een verrijking voor je living room.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 40 cm
Zithoogte: 46 cm

Leukvoorthuis maakt het mogelijk om deze stoelen opnieuw te stofferen met stof, skai of leer in uw gewenste kleur.
Wij zullen de stoelen ook gelijk voorzien van nieuwe vloerglijders onder de stoelen. Leukvoorthuis heeft reeds eerder Gispen 101 stoelen opnieuw gestoffeerd, dit was bazaltgrijs gemêleerde stof. De laatste foto geeft u een impressie hiervan.
Vraagt ons om informatie van de mogelijkheden hiervan.

Conditie: stoelen verkeren in goede staat.

SOLD

 

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw