’t Spectrum lounge fauteuil Model SZ30 van Hein Stolle met Oceaanblauw fijn geweven stof

Een industriële lounge fauteuil Model SZ30 van Hein stolle voor ‘T Spectrum

Ontwerper: Hein Stolle
Model:
 SZ30
Fabrikant: 
‘T Spectrum Nederland
Jaar: 
1960
Aantal: 1
Bekleding: Fijn Geweven Stof RAL Kleur 5020
Materiaal: Zwart Vierkant Stalen Frame- Teakhouten Armleggers
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Armleggers Opnieuw Geteakt

De ontwerper:
Heinrich Wilhelm Christian Stolle Roepnaam Hein werd geboren op 20-4-1924 en was een architect en ontwerper van Nederlandse Bodem. Hij deed zijn opleiding aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, waar hij les kreeg van o.a. Cor Alons en H.J. Brusse. Bij zijn vervolgopleiding in Amsterdam kreeg hij zowaar les van Mart Stam en Niegemann. Van 1946 tot 1950 werkte Stolle in groepsverband samen met Wim van de Boon en Pierre Keykamp. Zij ontwierpen o.a. het interieur van Thomas Havenbedrijf, maar ook de internationale vertrekhal van Schiphol. In 1952 ging Stolle samenwerken met Arnold Numan Oyevaar. Bij hun ontwerpbedrijf werd ook weleens een beroep gedaan op Marin Visser om meubels te ontwerpen voor de Bijenkorf, waar Visser aan verbonden was. Daarnaast werkte Stolle ook voor Metz&Co. In de Jaren ’50 en ’60 heeft Stolle verschillende meubelen ontworpen voor meubelfabriek ’t Spectrum. Zijn beroemde driehoekige tafel uit 1946 ook wel bekend als T46, werd door de Firma Isokon Plus uit Engeland in 2001 na 50 jaar weer geproduceerd, hiervoor kreeg Stolle uit hand van Prins Charles de prijs meubelontwerp van het jaar uitgereikt.
In Augustus 2006 overleed Hein Stolle op de respectabele leeftijd van 82 jaar.

De Fauteuil.
Lounge fauteuil Model SZ30 heeft als basis een zwart vierkant frame. De fauteuil heeft teakhouten armleggers, deze hebben wij gerestaureerd d.m.v. opnieuw teaken, daardoor kwam de natuurlijke glans terug op de armleggers. Zitting en rugleuning zijn uit één geheel geproduceerd. Doordat het frame onder de zitting en aan de zijkanten van de rugleuning is bevestigd lijk het dat het zitgedeelte “zweeft”. Wij hebben de fauteuil opnieuw gestoffeerd met Oceaanblauw fijn geweven stof. De fauteuil is het beste te omschrijven als compact, maar met een riante zit.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 52 cm
Zithoogte: 37 cm

Conditie: Fauteuil verkeert in zeer goede staat. Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien wij de fauteuil hebben gerestaureerd en opnieuw hebben gestoffeerd.p

SOLD
Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw