Teak lounge fauteuil van Paul Muntendam voor Gebr. Jonkers Noordwolde met Bremgeel fijn geweven stof

FOTO 7

Modieuze Nederlandse teak fauteuil van P. J. Muntendam voor Gebr. Jonkers opnieuw gestoffeerd met Bremgeel fijn geweven stof

Ontwerper: P.J. (Paul) Muntendam Haarlem
Model: Lounge Chair
Fabrikant: 
Gebr. (Jacob en Johan) Jonkers Meubelfabriek Noorwolde Holland
Jaar: 
’50-’60
Aantal: 1
Bekleding: Fijn Geweven stof Bremgeel RAL-Kleur 1032
Materiaal: Teak Frame-Bruinzwart lederen Sling Armleuningen.
Werkzaamheden: Opnieuw Gestoffeerd-Totaal Gerestaureerd

De ontwerper/Fabrikant:
Paul Muntendam was een meubelontwerper, interieurarchitect en edelsmid te Haarlem en ontwierp voor Jacob en Johan Jonkers de teak fauteuil van de hierboven staande foto’s. Jacob en Johan Jonkers hadden een Meubelfabriek in Noordwolde (friesland) genaamd Gebr. Jonkers, die zich hoofdzakelijk bezig hielden met het produceren van rotan meubels. O.a. Wim den Boom en Dirk van Sliedregt (ook weleens omschreven als Dirk van Sliedrecht) ontwierpen vanaf de jaren ’50 meubels voor de Gebr. Jonkers.

De fauteuil:
Toen wij de fauteuil aankochten was deze in zeer slechte staat, dat wij genoodzaakt waren de fauteuil in zijn totaliteit te restaureren. De lederen sling armleuningen waren zo ernstig vergaan, dat wij nieuwe lederen Bruinzwart sling armleuningen hebben ontworpen (zie foto 7). Het teak frame hebben wij geschuurd en opnieuw gespoten.
Daarna hebben wij de fauteuil opnieuw gestoffeerd met Bremgeel fijn geweven stof. Uiteraard hebben wij 6 knopen bevestigd in de fauteuil (3 in de zitting en 3 in rugleuning). Ook hebben wij de fauteuil gelijk voorzien van nieuw schuim/polyether. Voor de restauratie heeft ons team identieke materialen gebruikt. Door onze werkzaamheden is de fauteuil weer in zijn oorspronkelijk staat terug gebracht en is er weer een iconische fauteuil gered.

Conditie: fauteuil verkeert in zeer goede staat.
Men kan wel spreken van nieuwstaat, aangezien de fauteuil  door ons  totaal gerestaureerd en opnieuw is gestoffeerd.

Zitdiepte: 50 cm
Zitbreedte: 50 cm
Zithoogte: 42 cm

Prijs:
€1040,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw