Teakhouten highboard van Louis van Teeffelen en Jaap Ravelli voor Wébé?

Postmoderne teakhouten highboard van Louis van Teeffelen en Jaap Ravelli voor Wébé?

Ontwerper: Louis van Teeffelen en Jaap Ravelli?
Type: Highboard
Fabrikant: Walraven & Bevers (Wébé)?
Jaar: ’60 ’70
Aantal: 1
Materiaal: Teakhout
Bekleding: Geen

Over de Kast:
Vermoedelijk is de kast ontworpen door Louis van Teeffelen en Jaap Ravelli voor Wébé. Wij zijn tot deze conclusie gekomen door de keramische tegeltableaus, die verwerkt zijn in het teakhouten schuifpaneel van de kast. Op de tegels staat een afbeelding van een maanvis. Soortgelijke artistieke creaties maakte keramist Jaap Ravelli voor Louis van Teeffelen, die graag experimenteerde van het samengaan van hout met andere materialen.
Maar ook de Belgische ontwerper Alfred Hendrickx maakte gebruik van mozaïeken en tegeltableaus voor zijn meubels.
Of is het toch een Topform kast?
Het zijn hypotheses waar wij gauw meer van weten.


De kast:
De kubusvormige kast oogt kolossaal, maar is in omvang zeer compact.
Highboard is gemaakt van hout met gevlamd fineer en heeft 2 opbergruimtes. Deze bestaan uit een ondergedeelte en bovengedeelte. Het ondergedeelte heeft 2 gefineerde houten schuifpanelen, hierachter bevindt zich een royale opbergruimte. Bovengedeelte heeft een glazen schuifdeur en een gefineerde schuifpaneel. Achter de schuifdeur van glas zit een legplank en achter het gefineerde schuifpaneel bevinden zich 2 legplanken. In 3 houten schuifpanelen zitten ingebouwde metalen handgreepjes.
Zo worden de accenten van de kast gelegd op het metaal, wat op meerdere manieren terug komt in de kast is: de sierstrip onder de bovenkant van de kast, de handgreepjes in de deuren en de metaal versierde pootjes.
Ook lig de focus op het zwart. Deze is vele malen terug te vinden waar onder het zwart in de metalen handgreepjes, de zwarte houten dragers onder de kast, maar het mooiste detail is toch wel de 2 tegeltableaus met de illustratie van een maanvis.
Highboard is het beste te omschrijven als smaakvol en kunstzinnig.

Conditie: Highboard verkeert in goede staat.

Hoogte: 120 cm
Breedte: 124 cm
Diepte: 36 cm

SOLD


Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw