Westnofa Norway Bentwood Lounge Fauteuil Model Mantra van Ingmar Relling

Een Noorse Bentwood Lounge Fauteuil Model Mantra van Ingmar Relling voor Westnofa


Ontwerper: Ingmar Relling
Model:
 Mantra
Fabrikant:
Westnofa Norway
Jaar: 
1970
Aantal: 1
Bekleding: leder Leembruin RALKleur 8003
Materiaal:  Gelamineerd Beukenhout-Canvas Doek
Werkzaamheden: Gecleand

De ontwerper:
De Noorse architect en ontwerper Ingmar Relling (1920-2002) werd geboren in 1920 in Sykkylven, Noorwegen. Relling staat bekend als een van de meest internationaal erkende ontwerpers van Noorwegen en wordt beschouwd als een belangrijke speler in de moderne Scandinavische designbeweging uit het midden van de eeuw.
In 1965 ontwierp Relling, in samenwerking met zijn zoon Knut Relling, de Siesta Chair waarmee hij (in hetzelfde jaar) de eerste prijs won op een wedstrijd georganiseerd door de Industry Council for Furniture. Relling was gepassioneerd door het maken van meubels die ergonomisch en milieuvriendelijk waren, en ervoor te zorgen dat zijn stukken zo werden gemaakt dat ze konden worden gerepareerd.
De Siësta was een enorm commercieel succes (er zijn tot nu toe meer dan 800.000 exemplaren van verkocht), en de grote doorbraak waar de Noorse meubelfabrikant Westnofa op wachtte om door te breken op de internationale markt. Met name de Amerikaanse president Jimmy Carter kocht tijdens zijn ambtsperiode zestien Siesta-stoelen om het Witte Huis in te richten. In 1992 ontving de Siesta de Classic Award for Design Excellence van de Norwegian Design Council. 
Relling ontving vele onderscheidingen, waaronder de Jacob Prize in 1978 en de King’s Medal of Merit in 1999. De Siesta-stoel is te vinden in permanente collecties over de hele wereld, zoals het Victoria & Albert Museum in Londen, de National Gallery of Victoria in Melbourne, Die Neue Sammlung in München, de Cooper-Hewitt in New York en het National Museum Oslo.
Relling is in 2002 overleden
.

De Fauteuil:
Het frame is typisch gemaakt van gebogen en gelamineerd beukenhout dat is geoogst uit duurzame bossen. Voor de zitting en rug gedeelte heeft Ingmar Relling een beige canvasdoek gebruikt. Zowel de zitting als rugleuning zijn 2 separate kussens met hoezen van leder, die afneembaar zijn d.mv. ritsen. De 2 lederhoezen zijn uitgevoerd in de kleur leembruin.
Fauteuil heeft lichte gebruikssporen.

Conditie: fauteuil verkeert in goede staat.

Zitdiepte: 56 cm
Zitbreedte: 48 cm
Zithoogte: 40 cm

PRIJS:
€560,-
Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw