Zanotta lounge chair Model Lord van Alfredo Haberli

FOTO 8
FOTO 9

Een opmerkelijke lounge fauteuil Model Lord van Alfredo Haberli voor Zanotta Italië

Ontwerper: Alfredo Haberli
Type: Lord
Fabrikant: Zanotta Italië
Jaar: 2000
Aantal: 1
Materiaal: Verchroomd Draadstaal Frame
Bekleding: Geweven stof Verblauw RAL-Kleur 5023
Werkzaamheden: Gecleand

De ontwerper:
In 1964 werd Alfredo Haberli geboren. Zijn geboorteplaats was Buenos Aires. Hij verhuisde in 1977 naar Zürich waar hij een opleiding volgde aan de Höhere Schule für Gestaltung. Daar studeerde hij af in 1991 en ontving de prijs voor industrieel ontwerper van de Schule für Gestaltung. Hij creëerde en ontwierp een groot aantal tentoonstellingen voor het Zürich Museum für Gestaltung, waaronder “Bruno Munari: Showing Air” .
Van 1993 tot 1999 werkt hij alleen of samen met Christophe Marchand. Vanaf het jaar 2000 zette hij zijn carrière individueel voort, waarbij hij zich toelegde op diverse ontwerpen. Zijn werken zijn gepubliceerd in tal van internationale tijdschriften en tentoongesteld in verschillende internationale tentoonstellingen, die vele malen zijn bekroond. Sinds 1997 werkt Haberli voor Zanotta.


De fauteuil:
Van het Model Lord bestaan 2 versies. Een bureaustoel en een lounge fauteuil. De lounge fauteuil staat bij ons in de showroom. Fauteuil is een vrij uniek design, dat begint al bij de vloer. Want de verchroomde draadstaal voet is een ingenieus ontwerp, waarvan de constructie je doet denken aan de Eiffeltoren. Door deze constructie is de druksterkte zo verdeelt dat er op de ranke poten minimale kracht staat. De zitting ,rugleuning en armleuningen zijn uit één stukgevormde kuip en is uitgevoerd met een geweven stof in de kleur Verblauw. Op de randen van de armleuningen en zitting zit een lichte verkleuring in de stof. Fauteuil heeft een label met het Zanotta logo (zie foto 9).

Conditie: Fauteuil verkeert in goede staat.

Zitdiepte: 42 cm
Zitbreedte: 42 cm
Zithoogte: 40 cm

Prijs:
€970,00

Voor al uw meubels en objecten uit de vorige eeuw